Γιορτή λήξης σχολ. έτους 2017-2018

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Γιορτή λήξης 2017-2018

 

Μαθηματικά της φύσης και της ζωής 2018

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στον διαγωνισμό μαθηματικών με θέμα «Μαθηματικά της φύσης και της ζωής», που συνδιοργανώνουν το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του δημοτικού σχολείου και θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 στον χώρο του 3ου Δ.Σ. Προσοτσάνης. Ώρα έναρξης 11 και λήξης 12 το πρωί. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 10:45. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έντυπα στο σχολείο μας και μέσω των Διευθυντών των σχολείων στο συρτάρι αλληλογραφίας της Διεύθυνσης Π.Ε. Δράμας, ηλεκτρονικά (email: mail@ 3dim-prosots.dra.sch.gr) και τηλεφωνικά (2522021115) μέχρι την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου ΔΣ Προσοτσάνης θα υποδεχθεί τους διαγωνιζόμενους με κεράσματα και την απαραίτητη γραφική ύλη.

Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι η διάκριση των αρίστων, αλλά η προσέλκυση του ενδιαφέροντός τους για τα μαθηματικά. Τα θέματα του διαγωνισμού θα επιλεγούν από την τράπεζα θεμάτων που υπάρχει στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από ομάδα του Πανεπιστημίου με τη συμμετοχή της συντονιστικής επιτροπής του διαγωνισμού. Τα γραπτά των μαθητών θα εξεταστούν από ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών. Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν έπαινο συμμετοχής και σε απογευματινή εκδήλωση που θα γίνει τον Μάιο στο σχολείο μας θα βραβευθούν οι 3 πρώτοι μαθητές. 

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι στον δικτυακό τόπο των Μαθηματικών της φύσης και της ζωής (http://mathslife.eled.uowm.gr/diagonismos-mathimatikon-e-ke-st-dimotikou-2/) δημοσιεύονται τα θέματα των παλιότερων διαγωνισμών με προτεινόμενες λύσεις τους. Η οργανωτική επιτροπή εκ των προτέρων σας ευχαριστεί θερμά για τη στήριξη του διαγωνισμού στον νομό Δράμας.

Η Διευθύντρια του σχολείου 

Ευφροσύνη Χαραλαμπίδου

Δήλωση συμμετοχής

Αφίσα Πανεπιστημίου

Θέματα Ε΄τάξης

Θέματα ΣΤ΄ τάξης

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 

Οι τρεις πρώτοι που διακρίθηκαν στην Ε΄τάξη είναι:

1ο βραβείο-Μάρκου Παναγιώτης-6ο Δ.Σ. Δράμας

2ο βραβείο-Τικταπανίδης Βασίλειος-7ο Δ.Σ. Δράμας

3ο βραβείο-Τζεφαλή Μαριαζήνα-6ο Δ.Σ. Δράμας

Οι τρεις πρώτοι που διακρίθηκαν στη ΣΤ΄τάξη είναι (λόγω ισοψηφίας στη δεύτερη θέση τα ονόματα των μαθητών είναι με αλφαβητική σειρά):

1ο βραβείο-Σταΐκογλου Αναστάσιος-6ο Δ.Σ. Δράμας

2ο βραβείο-Λεκάκης Αλέξανδρος-Αδάμ-5ο Δ.Σ. Δράμας

2ο βραβείο-Τσεπνίδου Ελένη-Δ.Σ. Αρκαδικού

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες. Η βράβευση των μαθητών θα γίνει την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό θα πάρουν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής.

Διδακτική επίσκεψη

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύτηκε στις Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Η προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη των μαθητών των του σχολείου μας στο τεχνολογικό μουσείο Δράμας για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα πραγματοπιηθεί λόγω κακοκαιρίας. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν κανονικά το πρωινό και ολοήμερο πρόγραμμα.

 

Κλειστά τα σχολεία λόγω του χιονιά

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύτηκε στις Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Λόγω του χιονιά σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2018 δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Δήμο Προσοτσάνης. 

"Βασίλης Χατζηθεοδωρίδης"

Κατηγορία: Ανακοινώσεις
Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν του Βασίλη Χατζηθεοδωρίδη στο Ωδείο Δράμας στις 31 Ιανουαρίου 2018, στις 6:00 το απόγευμα.

Η πρόσκληση